KOLESARJENJE IN JAZ

Franja - KOLESARSKI PRAZNIK

Tako kot mora vsak musliman vsaj enkrat v Meko. Tako mora vsak Slovenski Kolesar vsaj enkrat na FRANJO Sploh pa sedaj odkar so pred dvemi leti uvedli tudi krajšo različico maratona 100km.

Zjutraj se odpravim z avtom v Ljubljano. Pred BTC, kjer se zberejo Postojnčani. Nato na Prijavnico po štartno številko in Čip za merjenje časa, ki ga pritrdim na prednje kolo, na vilice.

 

Med tem ko se pripravljam so "VELIKI" že štartali. Do malega štarta je še uro pa pol. Namažem se proti sončni pripeki, pod Čelado dam kapo s šiltom, ki mi ščiti vrat pred soncem in rutko proti potenju. Letos sem se odločil da bom navlekel tudi dolge rokavnike za roke in noge. Malce se bojim da ne bom zakuhal, pa ni bilo problema. Potem pa na štart.

Štart pričnem bolj zadaj. Saj se spredaj dogaja veliko prerivanja, padcev itd. Pa še lepši občutek je, če kasneje ti koga prehitiš, kot pa da te drugi "šišajo" in drvijo mimo tebe. 

Čez tromostovje, mimo NAME po Tržaški do Dobrove, kjer se začne individualno merjenje časa. Kmalu po 20 km je že prvi in edini vzpon od 300 na skoraj 700 m nadmorske.

 

Potem pa spust in samo še ravnina do cilja. Prav na ravnini pa občutim pomankljivost gorskega kolesa. Saj mi na trenutke zmanjka brzin. Čeprav imam večino časa nastavljeno najvišjo prestavo.

Vmes se na štantih ustavim za okrepčilo. Vodo, Energijske ploščice, energijske napitke, toplo juho, sadje itd. Skupni postanek je bil 20 minut.

In ob 14.45 prihod v Cilj

Drugo leto ziher spet.

 

            
objavil-a markobajec 15.06.2009 @ 14:15:32 - Kategorija: KOLESARJENJE
Komentarji
Ni komentarjev
Dodaj komentar
:

:
:

V polje vpišite naslednjo številko:
osemnajst => (Primer: enaintrideset => vpišite: 31)
biggrin ! ? cool
confused idea lol oops
cry twisted arrow eek
evil frown mad wink
neutral razz rolleyes surprised