Cista Duša - Da ne veš, to še ne pomeni, da ni res

Pohodniška Modrost*

Napisal se spodaj zgodbo, ki menim, da vsakomur lahko koristi.
 

Skupina tabornikov je šla na dolg pohod do drugega tabora. Eden v skupini se pritožuje, ker počasi hodijo in začne se jeziti, kričati, tudi preklinjati je hotel. Sploh ni videl/zavedal, da njegov način komunikacije ničesar ne spremeni in ne pripomore, da hitreje hodijo.

Zato vodja pohoda to opazi ter predlaga, postanek in pove, da naj se pogovorijo med seboj o težavici.

Taborniki na postanku se med seboj pogovarjajo, da pridejo do neke rešitve in zaključka zakaj ne hodijo hitreje.

Mlado dekle pove: Ne moremo hoditi hitreje, kot hodi najpočasnejši zato ker ima astmo in doda, da rabijo sočustvovati z drugimi. Tako se med seboj pomirijo in se zavedajo, da so v skupini in da tako tudi naj delujejo saj nikogar ne bodo pustili sredi poti.

Kaj se ti lahko od tega naučiš?
Da jeza in razburjanje vedno ne dosežeta svoje, pogovor kjer se skupina tabornikov pogovori jim dobro koristi saj, začeli so sočustvovati in s sprejemanjem drugih v skupini takšne kot so in kot skupina so lažje nadaljevali svojo pot
.

Misli:
  • Življenje je kot pohod, hodiš se trudiš, hodiš s svojimi nogami, kam boš prišel to je odvisno od tebe kam stopil boš in z kakšno opremo v nahrbtnik; boš dal in nosil odvisno je od tebe.
  • V življenju imaš samega sebe, če zase sam ne boš skrbel nebo nihče drugi za tebe skrbel.
  • Zase skrbiš lahko na več načinov: Misli kakšne imaš to je odvisno od tebe, v kakšnem domu boš živel, kaj boš jedel, kakšno politiko v državi dopuščaš(politiki samo z zakoni vedno več prepovedujejo), z kom se boš družil..
  • Zavedaj se, da imaš svobodno voljo in, da nihče ne sme posegati v tvojo voljo in zbirno kako boš živel in kaj počel. Delaj v skladu z svojo resnico in ljubeznijo.

           
objavil-a cistadusa 01.04.2012 @ 21:55:57 - Kategorija: Odnosi
Komentarji
Ni komentarjev
Dodaj komentar
:

:
:

V polje vpišite naslednjo številko:
štirinajst => (Primer: enaintrideset => vpišite: 31)
biggrin ! ? cool
confused idea lol oops
cry twisted arrow eek
evil frown mad wink
neutral razz rolleyes surprised